Ο Φάνης Μουρατίδης και η ερώτηση που αρνήθηκε να απαντήσει για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Ο Φάνης Μουρατίδης και η ερώτηση που αρνήθηκε να απαντήσει για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Μίλησε για το metoo

Στην κάμερα της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι» μίλησε ο Φάνης Μουρατίδης με αφορμή τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, Maestro.

Μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στο metoo, τονίζοντας ότι πλέον «η εποχή του φόβου έχει τελειώσει και μπορούμε πια να μιλάμε για αυτά τα πράγματα».

«Νομίζω ότι γενικώς οι κοινωνίες εξελίσσονται και τα πράγματα αλλάζουν. Οι νοοτροπίες αλλάζουν, η θέση των ανθρώπων στην κοινωνία αλλάζει και αυτό δεν μπορεί να μην συμπαρασύρει κάποια πράγματα. Δεν μπορεί να ζητάμε να αλλάξουν τα πράγματα και να μείνουν τα ίδια. Άρα σε αυτό κάποιοι άνθρωποι, σε όλους τους χώρους, θα πάρουν μια πρωτοβουλία για αυτή την αλλαγή».

«Σε αυτό το κομμάτι νιώθω περήφανος για αυτούς που έχουν το κουράγιο και το θάρρος και την αντοχή ψυχής να βγουν μπροστά και να πάρουν στους ώμους τους αυτή την ευθύνη. Για μένα είναι παράδειγμα οι άνθρωποι αυτοί που λειτουργούν με αυτό τον τρόπο γιατί έχουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τον φόβο που είναι τεράστιος. Είναι ένα ωραίο μήνυμα νομίζω προς όλους τους χώρους και όλους τους ανθρώπους, που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις, ότι η εποχή του φόβου έχει τελειώσει και μπορούμε πια να μιλάμε για αυτά τα πράγματα. Γιατί μόνο όταν μιλάμε, μπορούμε να τα περιορίσουμε. Όσο δεν μιλάμε, η σιωπή γίνεται συνενοχή και έρχεται αργότερα κάποιος και σε ρωτάει γιατί τώρα» συμπλήρωσε ο Φάνης Μουρατίδης στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Σίσσυς Χρηστίδου στο MEGA.

Όταν όμως ο δημοσιογράφος Νίκος Συρίγος τον ρώτησε τι θα έλεγε στον Πέτρο Φιλιππίδη αν τον συναντούσε, ο Φάνης Μουρατίδης δεν θέλησε να απαντήσει.