Ξέσπασε ο Μάριος Αθανασίου για Λιγνάδη – Φιλιππίδη: «Υπάρχει και το περί δικαίου αίσθημα»

Μάριος Αθανασίου: Η αντίδρασή του όταν έμαθε για τις καταγγελίες κατά Φιλιππίδη-«Το μαθαίνω τώρα από εσάς, αδιανόητο!»

«Προφανώς, όταν υπάρχει μια μεγάλη αντίδραση, αυτό κάτι σημαίνει»

Συνέντευξη στη Real life παραχώρησε ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου με αφορμή την παράσταση «Δώρο γενεθλίων» στο θέατρο Λαμπέτη. Μιλώντας στη δημοσιογράφο Νίκη Κώτσου, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής αναφέρθηκε στο κίνημα metoo και τις αποφάσεις της δικαιοσύνης για τους συναδέλφους του, Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη.

Ποια είναι η θέση σου σε σχέση με το κίνημα metoo;

Εύχομαι και ελπίζω να αρχίσετε να μιλάτε και εσείς οι δημοσιογράφοι και άνθρωποι από άλλους χώρους κι αυτό το πράγμα να προχωρήσει σε όλη την κοινωνία, για να υπάρχει μια υποστήριξη. Μακάρι να μην περιοριστεί μόνο στον χώρο του θεάτρου και του αθλητισμού. Είναι ένα θέμα που δεν πρέπει να γίνει lifestyle, πρέπει να επικοινωνηθεί σωστά, να μάθει ο κόσμος τι γίνεται, πρέπει αυτό να έχει συνέχεια.

Σχετικά με τις αποφάσεις για Λιγνάδη – Φιλιππίδη τι πιστεύεις;

Ως πολίτης έχω να πω ότι είναι σαφές πως πρέπει να σεβαστείς την απόφαση του δικαστηρίου. Αυτό είναι δεδομένο. Προφανώς, όταν υπάρχει μια μεγάλη αντίδραση, αυτό κάτι σημαίνει. Υπάρχει το περί δικαίου αίσθημα και αναρωτιέμαι γιατί από τον φόβο της οχλοκρατίας μπορεί να πάμε στο άλλο άκρο και να αρχίσουμε πια να ενοχοποιούμε τον κόσμο επειδή εκφράζει την άποψη του. Πάνω στο περί δικαίου αίσθημα στήνεται η εξέλιξη της κοινωνίας. Αλλιώς θα είχαμε ακόμη τη θανατική ποινή και την ηλεκτρική καρέκλα. Αλλιώς ακόμη οι βουλευτές θα έλυναν τις διαφορές τους με τα πιστόλια στα 11 βήματα.