Σωκράτης Μάλαμας: Πανό κατά Λιγνάδη και στη συναυλία του στο Ηράκλειο

Σωκράτης Μάλαμας: Πανό κατά Λιγνάδη και στη συναυλία του στο Ηράκλειο

H αντίδραση που κανείς δεν περίμενε

Με την απόφαση που πήρε ο Σωκράτης Μάλαμας να διακόψει τη συναυλία του, που πραγματοποιούνταν στο Πέραμα Ρεθύμνου, το βράδυ της Δευτέρας και να ζητήσει να κατέβει το πανό «Βιαστής Είναι» που αναφερόταν στην αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ο γνωστός ερμηνευτής εξήγησε στη συνέχεια ότι συμφωνεί με το σύνθημα, αλλά δεν θέλει να υπάρχει αυτό το πράγμα πάνω τους γιατί αποσπάται η προσοχή του.

Συγκεκριμένα, ο Σωκράτης Μάλαμας ανέφερε: «Η νομική κουλτούρα και η κυβερνητική, παίζουνε λάθος ποδόσφαιρο στο γήπεδο και πετάνε τη μπάλα στις κερκίδες , κάπως έτσι Κοίταξε, μ’ αρέσει και συμφωνώ με το σύνθημα, αλλά δε θέλω να υπάρχει αυτό το πράγμα πάνω μας. ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ, να μην το βλέπω. Αποσπάται η προσοχή μου πάρα πολύ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ».

Παρ’ όλα αυτά, κατά τη διάρκεια της συναυλίας του στο Ηράκλειο το βράδυ της Τετάρτης, αναρτήθηκε ένα πανό διαμαρτυρίας το οποίο έγραφε: «Οι δίκες τους ξεπλένουν, φονιάδες βιαστές. Λευτεριά στους αγωνιστές». Αυτή τη φορά, ο Σωκράτης Μάλαμας περίμενε υπομονετικά την «ομάδα αλληλέγγυων» να διαβάσουν κείμενο για να ενημερώσουν για την απεργία πείνας του Γιάννη Μιχαηλίδη.