Δέσποινα Βανδή: Η συνταγή για τα διάσημα τσουρέκια της

Δέσποινα Βανδή: Η συνταγή για τα διάσημα τσουρέκια της

Μαστιχωτό και αφράτο

Η Δέσποινα Βανδή, εκτός από χάρισμα στο τραγούδι, έχει και ταλέντο στη μαγειρική.

Στην τραγουδίστρια αρέσει να περνά χρόνο στην κουζίνα, φτιάχνοντας νόστιμες συνταγές για τους αγαπημένους της.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που μοιράζεται τα μαγειρικά αποτελέσματα με τους ακολούθους της στο Instagram.

Τις ημέρες του Πάσχα, η Δέσποινα Βανδή τηρεί τα έθιμα και έφτιαξε τα διάσημα τσουρέκια της.

Πριν χρόνια, είχε δώσει τη συνταγή για μαστιχωτό τσουρέκι και είχε κάνει θραύση.

Δέσποινα Βανδή: Η συνταγή για τα διάσημα τσουρέκια της Δέσποινα Βανδή: Η συνταγή για τα διάσημα τσουρέκια της

Η συνταγή της Δέσποινας Βανδή για τσουρέκι

Υλικά

  • 6 αυγά
    180 γρ.μαγιά
    2 1/2 κιλά αλευρι για όλες τις χρήσεις
    1 1/2 φλ χλιαρό νερό
    300γρ βούτυρο αιγοπρόβειο
    750 ζάχαρη
    600 γρ γάλα
    1 φακελάκι μαχλέπι
    1 φακελάκι κακουλέ
    5-6 κομματάκια μαστίχας
    1/2 κγ αλάτι
    Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου! Τα του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά! Όση ώρα κάνει το προζύμι να φουσκώσει εγώ παράλληλα κάνω τα παρακάτω!

Λιώνω το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω στην άκρη. Στη συνέχεια ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύω! Τα αυγά θα τα ρίξω χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό ! Έτσι έχω άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα-ζάχαρη-αυγά έτοιμο και το βάζω κι αυτό στην άκρη! Ρίχνω περιμετρικά στη λεκάνη το αλεύρι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση.

Πάνω στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι το ξύσμα το μαχλέπι το κακουλέ και τη μαστίχα την οποία πρέπει να την κάνετε σκόνη είτε με γουδί και γουδοχέρι -πατροπαράδοτα- είτε στο multi όπου θα τη χτυπήσετε με λίγη ζάχαρη!

Ανακατεύετε τα υλικά με το αλεύρι! Τρελαίνομαι με τις πρώτες αυτές μυρωδιές! Όταν το προζύμι είναι έτοιμο ρίχνετε το μείγμα γάλα -ζάχαρη -αυγά και προσπαθείτε ζουλώντας το (δε μπορώ αλλιώς να σας το περιγράψω) να το διαλύσετε όσο γίνεται! Στη συνέχεια το ρίχνετε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνετε! Τα χέρια κολλάνε και μπορεί να νομίζετε ότι αποτύχατε!?

Τότε ρίχνετε λίγο λίγο το λιωμένο αγνό βούτυρο στα χέρια σας και συνεχίζετε την προσπάθεια! Θα δείτε στο τέλος πόσο ωραίο γίνεται! Σκεπάζετε με βρεγμένες πετσέτες και τυλίγετε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος! Μην είναι κανένα παράθυρο ανοιχτό δίπλα!?

Το αφήνετε τουλάχιστον για 1 ώρα! Στη συνέχεια σε έναν πάγκο πλάθετε τα τσουρέκια σας-μην αλευρώσετε τον πάγκο! Τα βάζετε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω! Τα αλείφετε με αυγό και τα ψήνετε για 25′ -έχετε προθερμάνει το φούρνο εννοείται- στους 175 βαθμούς! Αναλόγως βέβαια πάντα με το φούρνο σας! Καλή επιτυχία!» είχε γράψει η Δέσποινα Βανδή και αυτή είναι η συνταγή της για τέλεια τσουρέκια!