Ορέστης Τζιόβας: «Λιγότερο έπεσα από τα σύννεφα για τον Λιγνάδη και περισσότερο για τον Φιλιππίδη»

Ορέστης Τζιόβας: «Λιγότερο έπεσα από τα σύννεφα για τον Λιγνάδη και περισσότερο για τον Φιλιππίδη»

Τι είπε ο Ορέστης Τζιόβας

Ορέστης Τζιόβας παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής Happy Day και την Όλγα Λαφαζάνη την Παρασκευή στον Alpha. Μέσα σε όλα, δε, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, τους προφυλακισμένους συναδέλφους του αλλά και σκηνοθέτη που δεν καταγγέλθηκε ποτέ στο metoo!

Πιο συγκεκριμένα, ο Ορέστης Τζιόβας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «σαν έφηβος ήμουν δύσκολο παιδί. Δεν πέρασαν καλά οι γονείς μου, δεν πέρασα καλά και γω. Δεν ήθελα να διαβάζω πολύ, αυτή είναι η αλήθεια, ήμουν λίγο τεμπέλης και ακόμα είμαι. Είναι ένα πρόβλημα αυτό που θέλω να το διορθώσω. Σαν παιδί όλο έπεφτα και όλο με δάγκωναν τα σκυλιά. Αυτό λέει και η μάνα μου, «σε έτρεχα στα λυσσιατρεία κάθε μέρα»! Με είχε δαγκώσει ένα λυκόσκυλο το οποίο ήταν ατραξιόν στην Κέρκυρα γιατί του… τράβηξα τα μουστάκια. Είχα πέσει ακόμα από μια κουπαστή με το κεφάλι, ήμουν αναίσθητος και πήγαινα για… αλλά έζησα και ήμουν καλά. Ούτε διάσειση έπαθα και μετά με έταξαν στην Παναγία Σουμελά».

Με τον Πέτρο Φιλιππίδη δεν ήθελα να ξανασυνεργαστώ εκ των πραγμάτων και με τον Δημήτρη Λιγνάδη συνεργάστηκα γιατί κατείχε μια θέση σαν καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Η συνεργασία μαζί του ήταν για μένα ένα καλό επαγγελματικό βήμα. Κατά τα άλλα, ως προσωπικότητες,. δεν θα συνεργαζόμουν ξανά άσχετα με αυτά που έγιναν. Σαν φήμες τα γνώριζα, δεν υπάρχει κάτι που να βγήκε και να έπεσα από τα σύννεφα. Λιγότερο έπεσα από τα σύννεφα για τον Λιγνάδη και περισσότερο για τον Φιλιππίδη. Εννοώ πως το κομμάτι του βιασμού δεν ήταν κάτι που το είχα ακούσει ούτε σαν φήμη. Αλλά η συγκεκριμένη προσωπικότητα, η αυταρχική με τα προβλήματα στη δουλειά και τους καβγάδες, την είχα δει μπροστά μου στη συνεργασία και την είχα ακούσει»

«Μου έχει συμβεί να φέρονται πολύ καλά σε μένα σε συνεργασία και να φέρονται σαν σκουπίδια σε άλλους συναδέλφους! Το έβλεπα μπροστά μου και έλεγα πως δεν γίνεται να συμβαίνει. Σκηνοθέτης που δεν έχει ακουστεί κάτι γιατί δεν κατήγγειλαν οι άνθρωποι. Δουλεύει κανονικότατα και έκανε σκηνοθεσία στο Εθνικό, αλλά δεν θα τον ονοματίσω γιατί δεν ξέρω αν πρέπει» συμπλήρωσε ο Ορέστης Τζιόβας στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Σταματίνας Τσιμτσιλή στον Alpha.