Στέλιος Παρλιάρος: «Στο σχολείο έλεγαν ότι είμαι τουρκόσπορος»

Στέλιος Παρλιάρος: Κόντεψα να πάω φυλακή από τα χρέη

H σοκαριστική εξομολόγηση του

Για τα χρόνια που έζησε στην Κωνσταντινούπολη, το bullying που δέχτηκε στο σχολείο, αλλά και το πιο δημοφιλές ελληνικό γλυκό στο εξωτερικό, μίλησε ο Στέλιος Παρλιάρος.

Ειδικότερα, ο pastry chef βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4», όπου και ανέφερε ανάμεσα στα όσα δήλωσε ότι: «Είχα bullying στο σχολείο αλλά δεν έδινα σημασία γιατί τα είχα πολύ καλά με τον εαυτό μου. Ότι ήμουν τουρκόσπορος. Επίσης, στην Κωνσταντινούπολη οι ποδιές που φορούσαμε ήταν σορτς και οι ποδιές ήταν μακριές σαν μίνι φούστα και με κοιτούσαν τα παιδιά λίγο περίεργα και με κορόιδευαν».

Στο σημείο εκείνο, ξεκίνησε και ένας απολαυστικός διάλογος ανάμεσα στους δύο οικοδεσπότες, Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάση Αναγνωστόπουλο. Ενώ ο εκείνος επέμενε ότι δεν πρόλαβε τις ποδιές, η Νάνσυ Ζαμπέτογλου τον κοίταζε επίμονα και του είπε: «Τις πρόλαβες όπως σε βλέπω και με βλέπεις».

Στην πορεία της συνέντευξης, ο Στέλιος Παρλιάρος αποκάλυψε και ποιο είναι το δημοφιλέστερο γλυκό της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πιο γνωστό ελληνικό γλυκό στο εξωτερικό είναι ένα άκρως απολαυστικό παραδοσιακό έδεσμα, που το απολαμβάνουμε συνήθως τα Χριστούγεννα, το μελομακάρονο: «Στο εξωτερικό, νομίζω, το πιο γνωστό είναι το μελομακάρονο, γιατί δεν υπάρχει ούτε στην Κωνσταντινούπολη», είπε ο Στέλιος Παρλιάρος.

Μάλιστα, ο ζαχαροπλάστης αποκάλυψε και την προέλευση της λέξης «κουραμπιές», η οποία είναι τουρκική: «Σημαίνει κουρού, δηλαδή στεγνό, μπισκότο», όπως εξήγησε.

Ακόμη, ο Στέλιος Παρλιάρος ξεκαθάρισε μια παρανόηση σε σχέση με τον μπακλαβά, τον οποίο πολλοί θεωρούν ως ελληνικό επιδόρπιο, εντούτοις πρόκειται για μια συνταγή με περσικές και τουρκικές ρίζες.